neljapäev, 2. jaanuar 2014

Ehime õlu vol. 5, 6 & 7

Pealkirja "Ehime õlu" alt tulevad õllejutud, mida teatavatel põhjustel edastab ja toimetab Jaan. Mina hoian selle koha pealt suu kinni.
-Liisa-

Olen siin proovinud Kirin nö tavaõllesid, mis olid ikka kehvad. Siis avastasin poest Grand Kirin õlled. Ja ohohoo! Kirin oskab teha küll väga vingeid õllesi. Ja neid ei peagi ostma kuskilt spetsiaalsest  poest. See oli miski selline nagu R-kiosk.
"Grand Kirin The Aroma". Vot ohohooo! Aroom lilleline, aprikoos, tsitrust natuke, kerge, nagu natuke kevadine õunapuu õites. Värvilt kuldne. Vahtu oli sõrmejagu, mis jäigi nii väikseks ja kleepus kergelt seinale. Kehalt kerge, kuid humalate segu tuleb lõpus välja. Algul on linnaste pehmus ja magusus, siis hakkab humala maitse mängima. Jälle midagi õunalaadset magushapukat, siis kerge kibedus ja maitse lõpetab aprikoosi mekk humala kibedusega. Kirjas on dip hop, mida arvan olevat dry hop.
Üks huvitav õlu oli Miyajima purgi stout. Kahjuks ei teinud pilti. Aga, et purki on võimalik panna nii hää stout oli üllatav. Tihe vaht, mis püsis lõpuni, värv tume, läbipaistmatu. Aroom stoutilikult linnaseline, suitsune. Humalat siin küll tunda polnud. Maitse linnaseline, kerge karamell, siis tugevalt suitsune, kuivapoolne, lõpus kerge humala kibedus, mille suitsune põhi maitse ära sööb.
"Grand Kirin. Kirin" oli lillelise värske aroomiga mõnus rüübe, mis sobiks igapäeva joogiks. Värvus kuldne vahtu oli sõrmejagu, mis kahjuks kadus jättes servadele vaid peenikese randi. Maitse oli väga kerge ja pehme humala kibedus andis endast märku korra keskel ja lõpus.

Kommentaare ei ole: