reede, 27. detsember 2013

Kott kotis

Eile ma arvasin (jälle naiivselt), et täna me siis läheme ühte suurde spets kooliasjade poodi, kust siis nimekiri ees ostame kõik kooliks vajaliku - alates nokamütsidest lõpetades hambaharjadega. Ma eksisin rängalt. Esiteks ei olnud tegemist üldse mingi poe moodi kohaga ja päris kõike sealt me ka ei saanud. Ühe suuremat sorti elumaja all oli natuke laoruume ja teisel korrusel kontorid väikese letiga, kus siis nimekiri ees tuli tellida tädi käest varustust. Ega kui meil kaarti väikese märgistusega poleks olnud, mis õpetaja andis, siis poleks küll osanud selle maja ustest sisse astuda, mida eristas kõrvalolevast majast üks sinise kirjaga sildike.
Esmalt oli vaja tädil teada ka, mis kooli laps läheb, sest erinevatel koolidel on tarvikutel erinev märgistus.
Ostsime:

  • võimlemisriiete komplekti, kuhu kuulusid punane nokamütis, valge särk (sinna kleebitakse koolis lapse nimi peale) ja sinised lühikesed püksid, hind 2110.-
  • sisejalanõud, tunduvad täitsa head valge-helesinisega tennised olevat, hind 1400.-
  • kollane koolimüts, kuhu mina pean peale õmblema kooli embleemi, hind 1250.-
  • harmoonika (vist on sel muusikariistal selline eestikeelne nimi) muusikatunni jaoks, hind 5300.-
  • lisaks ostsime veel punaseid pliiatseid, mis siin harilike pliiatsite kõrval on pinalis olulisel kohal, rasvakriidid, mis küll on kodus Eestimaal olemas, kuid siin mitte, kollase koolikoti, kuhu pannakse sisse kõik väiksemad kotid tarvilike asjadega ja ühe teise väikese kollase koti, mis on spetsiaalselt mõeldud spordiriiete jaoks.
  • Kokku arve kooliasjade hulgilaos 13970.-
Pärast läksime veel täiesti tavalisse poodi, kust ostsime näomaske, joogitopsi, kotikesi, kuhu need asjad sisse tuleb panna, hambaharjad, mis peavad olema nii koolis, kui ka pikapäevarühmas. Varem olin ma Tristanile ostnud pikapäevarühma jaoks termose, lõunasöögi karbikese, lusika ja rätikuid. Veel tuleb osta lauakate ja vihmavari ning mingid asjad komplekteerib kokku õpetaja.
Tristan muidugi naudib oma igat uut vidinat ja pärast harmoonika ostmist ma meie naaber küll olla ei tahaks.



Lisasin albumisse mõned pildi detsembrikuu käikudest.











2 kommentaari:

kiiksuga ütles ...

Pilte vaadates... täitsa Jaapani poiss ju :)

Unknown ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõte või koolis olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalal.