pühapäev, 22. detsember 2013

Ehime õlu, vol 1

Pealkirja "Ehime õlu" alt tulevad õllejutud, mida teatavatel põhjustel edastab ja toimetab Jaan. Mina hoian selle koha pealt suu kinni.
-Liisa-

Esimesed õlled, mida Jaapanis proovisin olid Asahi ja Yebisu, mis peaksid olema nagu meie Saku. Selline tavaline igapäevane õlu, mida pakutakse enamustes baarides-pubides. Yebisu oli veidi tugevam humal, aga ei midagi märkimisväärset.
Ehime prefektuuri õllede rivi poes oli oma 6-7 erinevat õlut. Jäi silma Umenishiki pilsner, millest ka kirjutan. Bock, Saison, nisuõlu on ka, aga nendest hiljem. Pilsneri tootjaks on Umenishiki, kelle peamisteks artikliteks on sake ja vesi. Nende tootmises on nad  ühed tähtsamad ja paremad Jaapanis.
Aga õlu ise!? Vaht väike ja kaob kiiresti. Aroomis on tunda euroopa humala sorti (pakuks saaz), mida on tunda nõrgalt ja mis hajub kiirelt. Nagu enamustel tavalistel õlledel. Värvus helekollane, kuid miski sade on!? Sade pole põhjas ja see ka ei ladestu põhja, vaid hõljub õlle sees. Maitse on üllatavalt kibe. See on selline pikk kibe, mis jääb suhu tükiks ajaks. Esimene lonks on pehme ja mittemidagi ütlev, pilsner nagu pilsner olema peab, kuid siis tuleb välja humala kibedus. Umenishiki pilsner on võitnud 2009. aastal Jaapani Aasia Õlle Cup'i pilsnerite klassis pronks medali. See peaks tõestama, et pruulmeistrid on natuke vaeva näinud ja pruulinud täitsa joodava rüüpe.


1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõte või koolis olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalal.