reede, 18. aprill 2014

Piraadid ja küülikud

Eelmisel laupäeval (12. aprillil) pakkisime hommikul vihmariided, termose, logiseva fotoka ja binokli kotti, et Seto meres paari legendaarset saart külastada. Shikoku Tours korraldas taas ühe fototuuri. 
Noshima on väike saareke Seto meres, mida kasutasid keskajal piraadid oma staabina. Tänapäeval on see populaarne koht Sakura ajal - ajal, mil maa on kirsiõitest roosa. Pisikese praamiga saabki sinna vaid aprillis.
Ōkunoshima on teine kurikuulus väike saar siinsete tuhandete väikeste saarte hulgas. Seda on alates ülemöödunud sajandist kasutatud sõjaliseks otstarbeks, siin on olnud kuulipildujate pesad, mürkgaaside tehas, USA laskemoona laod. Seda nukrust ja hallust lohutavad tuhanded küülikud, mis kunagi toodi siia eksperimendi käigus. Nüüdseks ongi see saar justkui nende oma. Ja neid on palju! Tuhandeid! Poolmetsikuid loomi käivad turistid toitmas porgandite ja kapsaga (meil oli ka kaasas) ja kohalikud vabatahtlikult suurelt saarelt tulevad siia mitu korda nädalas nende veenõusid täitma. Elu nagu lill!
Reis oli jällegi värskendav ja tore. Kuigi ilm kogu aeg ähvardas, et kohe-kohe hakkab sadama, ei olnud vihmakeepi siiski vaja kotist välja võtta. Posu pilte küülikutest, paatidest, merest ja Tristanist laadisin üles pildipanka.

Mis nii viga elada? Rebaseid pole, turistid toidavad, jooginõudes on värske vesi ja urge tee sinna, kuhu aga soovid.

Kommentaare ei ole: